votstrainatate.ro este site-ul românilor din Diaspora

Alegeri Parlamentare 2016 prezenta la vot şi rezultate

Alegeri Parlamentare 2016 prezenta la vot şi rezultate

Începând de duminică, 28 iulie 2019, site-ul www.votstrainatate.ro este disponibil tuturor alegătorilor români care doresc să se preînregistreze pentru a vota prin corespondență sau pentru a vota într-o secție de vot din afara României.

Dacă intenționați să votați într-o secție în străinătate, veți avea de completat un formular on-line cu informații precum numele și prenumele dumneavoastră, CNP-ul, statul și localitatea în care doriți să vă exercitați dreptul la vot.

Iar daca doriți să votați prin corespondență, va trebui să completați un formular on-line cu numele, prenumele, CNP-ul dumneavoastră și adresa de domiciliu sau reședința în străinătate, la care doriți să vă fie trimise documentele de votare prin corespondență. În plus, va trebui să atașați o copie a documentului de şedere – eliberat de autorităţile străine, și una a actului de identitate (aceste copii pot fi poze clare ale documentelor).

*ATENTIE: țările sunt trecute în limba engleză în lista din care le veți selecta; de exemplu, dacă doriți să alegeți Norvegia – căutați Norway, dacă intenționați să votați în Marea Britanie – căutați Great Britain.

**ATENTIE: pentru a vă fi validată cererea de înregistrare, veți primi un email de confirmare, pe care va trebui sa îl accesați, așa că este foarte important să introduceți o adresă de mail pe care o puteți verifica.
În termen de 5 zile de la confirmarea dumneavoastră, Autoritatea Electorală Permanentă va face validarea înregistrării pe care ați făcut-o pe www.votstrainatate.ro

Formularele de înregistrare vor fi active până pe 11 septembrie 2019, orele 23:59:59, ora României, iar întrebările și sesizările dumneavoastră legate de procesul de preînregistrare pe portal vor fi adresate către adresa de e-mail contact@votstrainatate.ro