Ziua morţilor, 1 noiembrie. Ce se face în această zi

lumanare1

Ziua morţilor, 1 noiembrie. Ce se face în această zi. Ziua Morţilor a fost practicată de acum 3000 de ani. Celebrată pe 1 și 2 noiembrie, semnifică onoararea lui Samhain. De asemenea, este cunoscută sub numele de Dia de los Muertos. Se crede că în aceste două zile, toți cei morți se întorc pe pământ pentru a-i întâlni pe cei dragi. Pe 1 noiembrie, se amintesc sufletele tuturor preoților decedați care nu au fost recunoscuți în creștinism. Acesta este modul în care este păstrată „Ziua tuturor Sfinților”. După această, s-a decis că ar trebui amintite sufletele tuturor persoanelor decedate, de aceea ziua de 2 noiembrie este sărbătorită că „Ziua tuturor Sufletelor”.

La casele oamenilor, sunt realizate altare cu fotografii ale tuturor morților din familie, fiind oferite feluri de mâncare și fructe preferate ale răposaților, împreună cu lucrurile personale ale acestora. Acest obicei se numește ofrenda sau pomană.

ZIUA MORȚILOR nu ar trebui să fie înfricoșătoare, ci sfântă. Este o zi în care toți cei care au pierdut persoane dragi și le amintesc cu drag. Se presupune a fi o zi sfântă, în care spiritele care vin pe pământ sunt binevenite și amintite. Se crede că dacă spiritele coborâte pe pământ nu sunt mulțumite de pomenile făcute pentru cei decedați, acestea se întorc nefericite, fără binecuvântarea familiei.

Prin urmare, mulți oameni urmează ritualurile acestui festival cu mare seriozitate. Mult timp și mulți bani se cheltuiesc pe decorații și pomenile făcute pentru a satisface sufletele morților. Se crede că sufletele morților vor vizita altarul și vor consuma bunătățile. Desigur, alimentele nu sunt cu adevărat mâncate, ci esența este consumată de către spirite. Aceeași mâncare este apoi consumată de către toți membrii familiei.